Jeg har lest Munch tidligere og likt det jeg har lest. Nå har hun kommet med ny bok; Alt jeg vil er å kysse deg som handler om 14/15 år gamle Sara som forelsker seg i en 29 år gammel nyskilt mann. Sara har akkurat flyttet fra Tromsø til Asker fordi moren og faren sliter med forholdet. I Asker går hun inn i en tilværelse som usynlig; hun er venneløs og trist. Eneste trøsten er Ivar, to-åringen hun er barnevakt for, og hans foreldre Mia og Adam. Da de plutselig forteller at de skal skilles, blir det mye alenetid med Adam, og forbudte følelser vokser fram.

Denne boka fikk et jerngrep på meg i det samme jeg begynte å lese og jeg la den omtrent ikke ned før jeg var ferdig med den. Munch skriver godt og er god til å bygge spenning i relasjoner. Det jeg liker spesielt godt er at hun virkelig klarer å formidle en 14-årings følelsesliv så overbevisende. Vi hører historien som Saras umiddelbare opplevelser, alt er silt gjennom hennes hode og det fascinerende å følge. Som voksen leser forstår vi fort situasjonen fra Adam sin side og kvalmen slår til med bred slagside; selv om hun faktisk får til å formidle hans krise også. Også historien til Ivar treffer hardt i magen for en voksen leser.

Forfatteren får meg til å huske så mange ting jeg drømte om, lengtet etter og berg og dalbanen jeg var i omtrent på den alderen. Det ble en liten nostalgitripp for meg, og jeg er spent på hvordan unge lesere vil oppfatte den. Jeg ble overrasket da jeg sveipet gjennom omtaler av boka på ymse blogger og ser at mange ikke deler min begeistring. Jeg ser at flere av de unge lesere etterspør mer action og handling. Spenningen ligger mer i det relasjonelle i denne boka.

Eneste jeg har å innvende er omslaget – det er et fotografi og gjør at jeg skvetter hver gang jeg ser det – det er jo ikke sånn Sara ser ut! – men samtidig kan det hende at det appellerer til den ungdom og det er jo hele hensikten, og så får det være at jeg synes det blir feil.

Charlotte Glaser Munch er en forfatter jeg gleder meg til å lese mer av.