Finn Englius Fant og jakten på høye C har undertittel En julefortelling. Det er  historien om en liten engel som skal være med og synge i det store englekoret ved Jesu fødsel. Under oppvarmingen til den siste korøvelsen oppdager imidlertid Finn Englius til sin forskrekkelse at han har mistet den høye C. Etter flere forsøk på å finne tonen sovner han sliten og trøtt på en benk.

Mens koret øver, reiser den lille engelen på en drømmereise til dagens juleforberedelser. Når Finn Englius våkner, er øvelsen ferdig, men han oppdager at han har funnet den høye C uten å være klar over det. Han kan likevel være med og synge ved Jesu fødsel!

Boka er inndelt i 24 kapitler og kan leses både som en adventsbok og som en fortelling i juletiden.

Vedlagt følger også en cd som inneholder bokens sanger både i fullversjon og som singback.