Da puster vi inn et nytt år og det er også et nytt leseår.

Jeg har hatt stor glede av å lese ulike bloggere som har oppsummert leseåret som gikk. Her finner man virkelig finne mange lesetips og gode omtaler. Her er en liste over bloggere som reflekterer over leseåret 2012:

Bokstavelig talt

Ellikkens bokhylle

Av en annen verden

Askeladden

The Witch of the North

Grokros verden

Beathes Bokhylle

Tones Bokside

I det stille

Utsikt frå Lia

Artemisias verden

Once Upon a Time

Ebokhylla mi

Berit sin bokblogg

Bøker, bibliotek og annet babbel

Hysj! Lesing pågår

Marielle nerder om ting

Bøker og sånt…

Flukten fra virkeligheten

Mellom linjene

Siljes skriblerier

Bokelskerinnen

Bokbloggeir

Lines bibliotek

Så rart

Lesehesten fra Sørlandet

Moshonista

Bøker, boller og sukkerspinn

Knirk

Har jeg glemt deg, så si i fra i kommentarfeltet.

blank-open-book-thumb-465x344-58764Vel, så er det 2o13 og jeg konstanterer at folk har lesemål. Det har ikke jeg, men jeg gjør meg tanker om hva jeg vil lese. Akkurat nå er all lesing i en kaosfase. Jeg må nemlig lese pensum og det tar ganske mye tid. Deretter må jeg lese alle Dødslekene-bøkene på nytt fordi jeg gjør en morsom skrivejobb for Biblioteksentralen som omhandler trilogien. Til slutt kommer lystlesningen. Sammen med Elin og Janke, har jeg snakket med NRK Litteratur om hva jeg gleder meg til våren når det gjelder bøker. Må forøvrig vise til Bokelskerinnens EMINENTE innlegg om vårens utgivelser. Den gir en relativt komplett oversikt vil jeg tro.

Jeg leser akkurat nå tre bøker på lystlesingsfronten. I tillegg ligger to tjukke bøker og venter; Joe Abercrombies Best served cold og Kjersti Annesdatter Skomsvolds Monstermenneske. Og forresten – ikke minst, mursteinen Vargtid av Kristine Tofte som jeg enda ikke har fått lest. De tre bøkene vil jo ta vinter og vår å lese. Jeg har også lyst til å være med på noe samlesning i løpet av våren, det er flere morsomme steder å henge seg på, f.eks. Lines lesesirkel. Jeg kommer dessverre ikke i år heller til å initiere lesning av nominerte bøker til Nordisk Råds pris. Det er rett og slett et kapasitetsspørsmål, ikke minst på lesefronten. Det bestemmer liksom alt jeg skal lese i vår.

Ellers minner jeg folk på å følge med på Julies boknyheter og ellers kose seg i bokbloggverden og med nesa i en bok.