Dansk bokbransje er i krise og ber nå politikerne om boklov. I fjor stengte 21 danske bokhandlere døren, og bransjen frykter enda større kriser i fremtiden. I et møte mandag besluttet den danske forleggerforeningen at den vil forsøke å samle forfattere og bokhandlere til en felles oppfordring til politikerne.

Det skriver Aftenposten.

Frie bokpriser, supermarkeder som selger populære titler til dumpingpris og nettbutikker som Amazon er i ferd med å knele bransjen. Kulturminister Marianna Jelved vil innkalle partene til møte for å diskutere de utfordringen boka står overfor.

Flere forlagsdirektører har gått ut i avisspaltene og oppfordret til tiltak. Lars Boesgaard i Lindhardt og Ringhof skriver at man vurderer å gjeninnføre faste bokpriser i en periode på tre-fire måneder. Ledelsen i Gyldendal vil stanse de frie prisene og at markedet må lovreguleres.

Les hele artikkelen her: