I 2013 er det 100 år siden det ble allmenn stemmerett i Norge. «Sånn er det bare» er en gave til norsk ungdom og deles ut til alle landets 2. og 3. klassinger i videregående skole. Boken oppfordrer spesielt førstegangsvelgere til å bruke stemmeretten.

Boka har et bredt spekter av bidrag innen skjønnlitteratur, sakprosa og tegneserier. Temaene spenner fra religion, krigen i Afghanistan, abort, voldtekt, psykisk helse til miljø. Noen av landets dyktigste forfattere, journalister, bloggere og illustratører har sluppet seg løs og levert bidrag som forhåpentlig vil få noen til å smile og andre til å slenge boken i veggen. «Sånn er det bare» skal irritere, glede, provosere, berøre og skape høylytt krangling.

Bidragsyterne:
Harald Rosenløw Eeg, Olaug Nilssen, Mariangela Cacace Di Fiore, Peder Kjøs, Tore Rem, Siri Dokken, Ingelin Røssland, Øyvind Holen, Helga Flatland, Pedro Carmona-Alvarez, Emil Johansen, Mona Høvring, Kristian Magnus Youngblom, Åste Dokka, Cecilie Mosli, Silje Bekeng, Jorun Hanto-Haugse, Kristin Solberg, Silje Lundberg, Vantina Andreassen, «Nicholas», Norges Pelsdyralslag, Hilde Marstrander, Jørgen Lorentzen, Ingrid Treborg, Caroline Halvorsen, Marie Brudevold, Lars Lauvik, Dag Sørås, opplysningskontoret.org, Warsan Ismail, Zofies Verden, Aslak Borgersrud og Silje Sandmæl.