En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Jeg holder fortsatt på med Ild av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Jeg ble litt distrahert i uka som gikk av en annen FANTASTISK bok, nemlig The Universe Versus Alex Woods av Gavin Extence. Har ikke skrevet noen omtale enda, men den mååå dere lese. Vaskeseddelen til Ild er uansett fortsatt som følger: De utvalgte skal begynne i andre klasse på videregående. Hele sommerferien har de holdt pusten og ventet på demonens neste trekk. Men trusselen kommer fra et sted de ikke kunne ha forutsett. Det er tydelig at noe er veldig, veldig galt i Engelsfors. Fortiden veves sammen med nåtiden. De levende møter de døde. De utvalgte knyttes stadig nærmere hverandre og blir nok en gang minnet på at magi verken kan lindre ulykkelig kjærlighet eller reparere knuste hjerter.

Smakebiten kommer fra side 90:

Hun fester blikket på det blonde hodet til Vanessa. Vil ikke se på gravsteinene de passerer. Vil absolutt ikke tenke på likene som ligger og råtner i jorda, på mark som kravler gjennom øyehuler og mellom ribbein. Vil ikke tenke på hva som ligger i graven de skal grave opp. Vil ikke tenke på at de skal grave opp en jævla forbanna grav i det hele tatt.
Vil ikke, vil ikke, vil ikke, vil ikke, vil ikke…