Serielitteratur er temaet når NBU i samarbeid med Grafill og Barnebokinstituttet arrangerer seminar 13. mars. Der skal forlagssjef John Erik Riley snakke om «Seriebegrepet – mellom kunst og kommers, Marit Nicolaysen skal fortelle hvorfor Svein og rotta måtte få så langt liv, og det er mange flere spennende foredrag.

Barnelitteratur har alltid vært et serielitteraturfenomén, men i dag øker serienes andel av utgivelsene raskt: I 2012 utgjorde serieutgivelsene 62 % av de samlede utgivelsene, en økning på 10 % fra 2004. Hva betyr det for forfattere og illustratører som både vil holde et høyt kunstnerisk nivå og samtidig nå ut til leserne?

En serie er både en innpakning som gjør bøkene lettere å selge, og en utforskning av et konsept og et univers. Serie er ikke minst en appell til unge lesere som ikke har all verdens litterære erfaring. Seriebøkene lærer barn hva litteratur er, uansett alder. Og mange av seriene regnes som gode bøker, men ikke alle. Er det for lett å skrive og illustrere ”det samme” om og om igjen, Er det ”fint” nok, eller er det bare lett å selge?

Her er hele programmet:

FORLAGSSJEF JOHN ERIK RILEY I CAPPELEN DAMM:

SERIEBEGREPET – MELLOM KUNST OG KOMMERS

FORFATTER OG ILLUSTRATØR ANNA FISKE:

OM Å INVITERE LESERNE TIL Å SE GJENNOM GJENKJENNELSE

FORFATTER WIDAR ASPELI:

OM Å OMGÅ DET GJENKJENNBARE

FORFATTER OG ILLUSTRATØR BJØRN OUSLAND:

FRA TEGNESERIESTREK TIL BOKSERIEUNIVERS

FORFATTER MARIT NICOLAYSEN:

HVORFOR MÅTTE SVEIN OG ROTTA FÅ SÅ LANGT ET LIV?

MARKEDSKONSULENT BERIT VEISET I ALLERS:

HVA FORLAGET GJØR FOR AT KJØPEREN SKAL GJENKJENNE EN ØNSKET LESEOPPLEVELSE FØR DE  HAR ÅPNET BOKA

Seminaret foregår frå kl 12 -15 i NBIs serielitteraturutstilling i 4. etasje i Observatoriegata 1B.

Påmeldingsfrist til sekretariatet@nbuforfattere.no innen 1. mars.