I dag ble det klart hvilke forfattere som er nominert til Rivertonprisen 2012. Blant de fem forfatterne som er på kortlisten, er det både velkjente og mindre kjente krimnavn. Tre av de nominerte er forfattere på Gyldendal forlag. Det er en forfatter fra Schibsted forlag og en fra Communicatio forlag. To av bøkene, Jakthundene og Stormen, var også nominert til Bokhandlerprisen i 2012.

Jørgen Brekke: Drømmeløs

Den skjøre men skarpe Trondheimspolitimannen Odd Singsaker har i denne andreboken fra Jørgen Brekke nok en kriminalgåte å bryne seg på som er sammenfiltret med tidligere historiske hendelser. En spinkel spilledåsemelodi knytter på en spennende og interessant måte bro mellom to tilsynelatende uløselige kriminalsaker.

Frode Granhus: Stormen

Reine i Lofoten er åstedet for dette uhyggelige og intenst spennende krimdramaet hvor en kald sak får sin forløsning gjennom en gripende, ubehagelig og tragisk hendelse som utspiller seg i dette lille nærmiljøet. Vi kommer på innsiden av skjebner som forteller om smerte, sårhet, ensomhet og ikke minst vonde hemmeligheter.

Espen Holm: Kong Salomos Sverd

Espen Holm mestrer med denne boken å komme under huden på en hemmelig agent i Israels sikkerhetsstyrker, og gjennom det gi oss et nært innblikk i den umulige konflikten i denne delen av verden. Med stort driv trekkes vi med i nærmest uløselige konflikter. Forfatterens bruk av gammel myte setter fortellingen i et ettertankens lys.

Jørn Lier Horst: Jakthundene

Nok en gang overbeviser forfatteren med solid, troverdig politikrim. Denne gangen er William Wisting i sitt livs krise; han blir selv etterforsket, og må se sitt politiliv i nytt lys. Journalistdatteren Line spiller en viktig rolle i boken og gjør den til både en far-datter-skildring og en beskrivelse av forholdet mellom politi og media.

Gard Erik Sandbakken: Skarpskytteren

Gard Erik Sandbakken skriver fengende om den tidligere spesialsoldaten og skarpskytteren Snorre Hartmann som deltok i Bosnia-krigen, og som nå utfører kriminelle tjenester i Oslos underverden. Det handler om politisk makt, om Norges rolle som en av verdens største våpenleverandører, om moral og dobbeltmoral. Det er brutalt og spennende.

Årets vinner blir annonsert tirsdag 12. mars klokken 12.00 på Litteraturhuset i Oslo.
.