Nominasjonane til Kulturdepartementets prisar for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2012 er klare. For bokåret 2012 er til saman 23 forfattarar, illustratørar, oversettarar og teikneserieskaparar nominerte innanfor sju priskategoriar:  Litteraturprisen,  Bildebokprisen, Fagbokprisen, Debutantprisen, Illustrasjonsprisen, Oversetterprisen og Tegneserieprisen.

Til LITTERATURPRISEN er Aina Basso nominert for «Inn i elden», Tor Fretheim for «Kjære Miss Nina Simone» og Arne Svingen for «Sangen om en brukket nese».

Til BILDEBOKPRISEN er Svein Nyhus nominert for tre bøker om Lars (Lars er Lars, Lars danser, Lars er ikke), Kenneth Steven/Øyvind Torseter for «Historia om korleis hunden fekk våt snute» og Ragnar Aalbu for «Anda i ødemarka» (sjå illustrasjon til artikkelen).

Ragnar Aalbu er også nominert til ILLUSTRASJONSPRISEN for illustrasjonane til «Purriot og den usynlige mannen» av Bjørn F. Rørvik. Der er også Esther van Hulsen nominert for illustrasjonane til fagboka «Monsterøglene på Svalbard» av Jørn Hurum/Torstein Helleve, og Trond Bredesen for illustrasjonane i serier «Kunstdetektivene» av Bjørn Sortland. 

Til DEBUTANTPRISEN er dei nominerte: Ellen Fjestad for «Sammen skal vi holde himmelen», Marianne Kaurin for «Nærmere høst» og Lena Lindahl for «Verdens første ballongferd».

Nominerte til FAGBOKPRISEN er Jon Ewo for «Norske konger og dronninger», Magnus Holm for «Nysgjerrig på roboter» og Annette Münch/Hanne Eide Andersen for «Den ultimate guiden til kampsport».

Nominerte til OVERSETTERPRISEN er Klaus Hagerup for «Diktatoren» av Ulf Stark, Tor Tveite for «Ella-bøkene» av finske Timo Parvela og Guri Vesaas for  «Rosas buss» av italienske Fabrizio Silei.

 TEGNESERIEPRISEN: Dei nominerte er Lene Ask for «Neste gang blir alt riktig», Sigbjørn Lilleeng for «Generator» og Bjørn Ousland for «Nansen over Grønland».

Les meir om nominasjonen og grunngjevingane på Barnebokinstituttet.no:

 Prisutdelinga ved kulturminister Hadia Tajik skjer onsdag 20. mars kl. 13.00 i Nasjonalbibliotekets store auditorium, Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass), Oslo.