Selv om Line absolutt ikke er forelska, befinner hun seg mot sin vilje på møtene i Forelsket-klubben – klubben der alle må være forelska. Line bare later som hun er er det, fordi hun er venninne med Emma og Eva.

Line tenker at det bare er en tulleklubb, men tør ikke si det. Hun er redd for at de ikke vil være venninne med henne hvis hun sier hva hun mener. Så hun lyver og sier at hun er forelska i Birk. Men tenk om de andre finner ut hvem – eller hva – Birk er? Hvorfor er det noen ganger så vanskelig med bestevenninner?

Tre bestevenninner, en hemmelig klubb og litt for mange nødløgner gjør at problemene tårner seg opp for Line.

Line er (litt for) handlekraftig, (litt for) kreativ og – skal det vise seg – en akkurat passe selvstendig jente, som får orden på forviklingene. Til slutt. Sprekke-hemmeligheter er ei bok om venninneforviklinger.

Dette er den første boka i serien Lines Verden. Boken er illustrert av Sandra Steffensen.