En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Jeg holder på med den siste boka i Matched-trilogien av Ally Condie, Reached. Vaskeseddelen sier følgende: The final thrilling part of the “New York Times” bestselling trilogy, “Reached” is the sequel to “Matched” and “Crossed” by Ally Condie. After leaving the Society and desperately searching for each other – and the Rising – Cassia and Ky have found what they were looking for, but at the cost of losing each other yet again. But nothing is as predicted, and all too soon the veil lifts and things shift once again…In the gripping conclusion to the bestselling “Matched” trilogy Cassia, Ky, and Xander return to the Society to save the one thing they have been denied for so long: the power to choose.

Jeg var ikke heeelt fornøyd med Crossed, og har ikke bestemt meg helt for hva jeg føler for denne enda, men det begynner å ta seg opp. Smakebiten skal dere få fra side 234:

We reach the ship and Indie scrambles up. I follow, and stand for just a moment in surprise at all the lights in the cockpit that Indie must manage. Our eyes meet and we both smile. Then I hurry and climb down into the hold. Indie shuts the door and I’m alone.