En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Jeg leser i disse dager endel pensum, men innimellom koser jeg meg med blant annet Før jeg sovner av S.J. Watson. Den var på salg til 49 kr på digitalbok, og jeg slo til. Ble nysgjerrig på den da den kom ut, og har i tiden etterpå stadig sett lovord om den. Jeg har akkurat fullført den – den viste seg å være umulig å legge fra seg. Dette sier forlaget om boka: Før jeg sovner er fjorårets mest oppsiktsvekkende krimdebut. SJ Watson var totalt ukjent april 2011. Nå er han en enorm suksess verden over. Debutromanen er solgt til 42 land, og ble tidligere i høst belønnet med to av de gjeveste prisene i bokbransjen; The Crime Writers Association Dagger Award og Galaxy National Book Award. Boken tar oss med inn i en verden som tvinger deg til å oppleve hvordan det ville være å miste hukommelsen hver kveld når du sovner, for så å våkne neste dag uten et eneste minne verken om dagen i går eller fortiden. Du husker ikke hva du heter, hvem du er, eller menneskene rundt deg. Du kjenner ikke mannen du våkner opp ved siden av hver morgen. Den fremmede sier han er mannen din. Snakker han sant? Og kan du stole på ham? Velkommen til Christines verden.

Smakebiten kommer fra side 218 (i ebokutgaven):

Lukten av bensin, tykk og søt. Det gjør vondt i nakken. Jeg åpner øynene. Tett inntil meg ser jeg en våt bilrute med dugg av ånden min, og bak den skimter jeg lys i det fjerne, tåket og ute av fokus. Jeg skjønner at jeg må ha døset. Jeg sitter lent mot glasset, med hodet i en ubekvem stilling. Det er stille i bilen. Motoren er slått av. Jeg ser meg over skulderen.

God påske, alle sammen!