En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Jeg har litt mange baller i lufta akkurat nå. Jeg skriver oppgave som skal leveres den 4., jeg har meldt meg på to Coursera-kurs (Synapses, Neurons, Brains og Gamification) som starter i dag og i morgen, og jeg leser flere bøker for hyggens skyld. Jeg har endelig fått somlet meg til å begynne på det andre kompendiet i The Walking Dead av Robert Kirkman, Charlie Adlard, m.fl. Dette er en fantastisk god serie, men det er ikke bare-bare å håndtere denne store, tunge mursteinen på 1068 sider, hehe. De fleste har fått med seg at serien eksisterer som tv-serie, men plottet er altså som følger (avslører så lite som mulig, vil ikke spoile noe): Politimann Rick Grimes våknet på sykehus etter å ha blitt skutt på jobben – bare for å oppdage at zombie-apokalypsen hadde skjedd mens han har vært bevisstløs. Kona og sønnen er borte, men han nekter å tro det verste og følger det siste sporet han har: at de kan ha beveget seg til Atlanta. Han finner det han leter etter, og litt til, men i den nye verdenene er ingenting sikkert. Hvem kan han stole på? Hvordan kan han overleve – og beskytte familien sin – i en verden der de fleste faktisk er ute etter å spise en? For å sitere forlaget: In a world ruled by the dead, we are finally forced to finally start living.

I dagens smakebit møter Rick en skikkelig herd for første gang; en flokk med zombier som alle sakte men sikkert følger samme lyd e.l. Klikk på bildet om det er vanskelig å lese.

smakebit