VERDENS BESTE – Tromsø Barnefilmfestival inviterer til masterclass med regissør og manusforfatter Brenda Chapman, som nylig mottok Oscar for beste animerte langfilm (MODIG). 

«Family Films Aren’t Just For Kids» – masterclass med Brenda Chapman
Onsdag 29. mai, kl 09:00-16:00

En masterclass for manusforfattere, forfattere, regissører, animatører, film- og TV-produsenter, spillutviklere – kort sagt alle som jobber med å fortelle historier til barne- og familiepublikumet.

Brenda Chapman har unik og bred erfaring som historieforteller i amerikansk filmindustri, som regissør, «story supervisor» og manusforfatter. Hun var den første kvinnen som regisserte en helaftens film for et av de store animasjonsfilmstudioene, Dreamworks-filmen PRINSEN AV EGYPT. Hun var også «head of story» på Disney-storfilmen LØVENES KONGE. Nylig vant hun både Oscar, BAFTA og Golden Globe for beste helaftens animasjonsfilm for MODIG, en Disney/Pixar-produksjon med Chapman som en av to regissører. For tiden er hun konsulent for et prosjekt hos Lucasfilm, samt utvikler et nytt prosjekt for Dreamworks.

brenda_chapman

Se hjemmesida:

 VERDENS BESTE – Tromsø Barnefilmfestival arrangeres for første gang 29.mai-2.juni i Tromsø. Tema i år er «Fra bok til film». Fullstendig program lanseres cirka 20.april. Arrangører er Tromsø Internasjonale Filmfestival og Aurora Kino.

Med vennlig hilsen

Endre Lund Eriksen, kunstnerisk leder