Hvordan gjør du språket ditt personlig?

– Det passer jo å rope “Goodtimes!” når man er fornøyd! Og når det er minst dobbelt så bra, blir det “Awesome times!!!”. Ronny Brede Aase, programleder i P3morgen har definitivt et signaturspråk.

Vi vil gjerne ha dine eksempler på hvordan du gjør språket til ditt eget.
* Blander du det med engelsk eller andre språk?
* Hvilke ord bruker du mest?
* Blander du dialekter?
* Snakker du forskjellig hjemme og ute? Hva irriterer moren, broren eller kjæresten din seg over?
* Har du et ord som er «mest deg»?

Skriv gjerne noe om hvorfor du snakker som du gjør i kommentarfeltet under.

De neste ukene kommer Kulturhuset på P2 til å sende serien “Hvorfor snakker du sånn?” Reporter Martin Jahr intervjuer folk om deres personlige språk. Ronny Brede Aase har et personlig oppheng på et uttrykk som har utviklet seg til en av P3s tydeligste merkevarer, han forteller om sitt signaturspråk og hvordan han bruker språk blant venner og på jobb.
– Jeg bruker for eksempel uttrykket “morgenkvisten”. Det blir jo litt ekkelt når lyttere sender inn spørsmål som “Vis oss et bilde av morgenkvisten din!” Men da må jeg iallefall si det!

– Jeg ble en gang kjent for å være nordlendingen som leste dikt og sånn har det blitt, forteller Inger Johanne Sæterbakk om den gangen hun leste sitt eget dikt “Nå er våren kommet!” for hele skolen og fikk alle til å le. Inger Johanne er leder i Språkåret 2013. Hun forteller at det er hennes identitet å snakke nordlending, selv om hun bodde i Trøndelag mesteparten av oppveksten.
– Vi flytta fra Bodø til Trøndelag og jeg øvde på trøndersk i smug, men det hørtes bare rart ut. Så jeg fortsatte å snakke nordnorsk, og etter diktopplesingen på skolen ble det mye på trass.


Hva er spesielt med ditt personlige språk?
Kulturhuset kommer til å kikke etter innspill fra deg når de sender serien «Hvorfor snakker du sånn?» i vår. Skriv gjerne noe om hvorfor du snakker som du gjør i kommentarfeltet under.