En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

I dag skal dere få en smakebit fra bok 2 i Begynnelsens bøker. Jeg likte den første, Smaragdatlaset, godt da jeg leste den i forbindelse med en tidligere bokbloggturné, og nå gleder jeg meg til å komme i gang med Ildkrøniken av John Stephens.

Dette sier forlaget om boka: Etter forrige vinters stormfulle hendelser lengter Kate, Michael og Emma etter å fortsette jakten på sine forsvunne foreldre. Men nå er de selv i stor fare, og derfor gjemmer trollmannnen Stanislaus Pym dem bort på Edgar Allan Poes hjem for håpløse og uforbederlige barn. Der, sier han, skal de være trygge.Så feil han tar.Snart finner fienden barna, og etter en vill jakt havner Kate hundre år tilbake i tid, i et farefullt og fortryllet New York. Mens hun ser etter en måte å komme seg tilbake til broren og søsteren på, møter hun en mystisk gutt hvis skjebne på intrikat – og farlig – vis er bundet til hennes.I mellomtiden har Michael og Emma reist av sted for å lete etter den andre av Begynnelsens bøker. En rekke ledetråder fører dem til en skjult verden hvor de må forsere bitende snøstormer, oppspore en gammel krigerorden og møte grufulle uhyrer. Kommer Michael og Emma til å finne den sagnomsuste ildens bok – og bli herre over kraften den bærer – før de mister Kate for godt?Annen del av den bestselgende Begynnelsens bøker-trilogien er full av spenning, humor og varme og fører Kate, Michael og Emma nærmere familien sin – og til trolldommen som kan redde, eller tilintetgjøre, dem alle.

Smakebiten skal dere få helt fra begynnelsen:

Gutten var liten, og han var ny på barnehjemmet, og derfor hadde han den verste sengen i sovesalen: den mest klumpete, den mest sammensunkne og den som luktet rarest. Det var ikke stort mer enn en campingseng som var blitt skubbet inn i en nisje bakerst i rommet. Og da hylet lød – et hyl som ikke lignet noe gutten hadde hørt før, det strakte seg liksom inn i brystet på ham og krysset hjertet hans – var han den siste av de livredde, skrikende barna som løp ut av døren.