Ellas mamma har fått ny kjæreste og han har en datter som heter Christina. Dermed får Ella en stesøster, og det er ikke like enkelt. Plutselig skal hun dele farmor med en ny jente, og plutselig står Christina i veien for Ellas store kjærlighet, Bendik. Selv om det er spennende å få en stesøster, liker ikke Ella at guttene i klassen synes Christina er søt. Da Christina sier at hun har tenkt å kysse Bendik, blir Ella helt iskald. Bendik er jo hennes kjæreste, eller er han kanskje ikke det likevel?

«Forelska forever» er den femte boken i serien om Ella og utkommer i Den røde lesehesten som handler om kjærlighet og forelskelse. Dette er morsomme og lettleste bøker som passer for barn fra 6 til 10 år. Alle er illustrert av Lars Rudebjer.

De andre bøkene om Ella er «Kyss meg på tirsdag», «Elsker deg av hele mitt jærte», «Rødt for kjærlighet», «Kjæresten om natten» eller i samleboka «Kyss meg da, sa Ella».

Fra kritikken i VG:
«Unni Lindell skriver enkelt og gjenkjennelig om forelskelse. …  (Hun) fortsetter å skrive enkle, allmenngyldige fortellinger om store følelser i små hjerter. … » Mari Nymoen Nilsen, VG