En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Jeg er fortsatt ikke ferdig med Furuset av Linn Strømsborg, men det har slett ikke noe å gjøre med at den er dårlig. Jeg liker den godt. Problemet er bare at tiden ikke helt strekker til. Furuset er, i følge forlaget, en roman om et lite sted i utkanten av et kjempestort og alle menneskene som bor der, om vennskap og ensomhet, om lyden av Kent gjennom for store hodetelefoner og om å ta et steg tilbake før du kanskje kan ta to fram.

Smakebiten kommer i dag fra side 126:

Nå er det helt stille ute, og jeg sier at jeg vil gå ut og se om jeg ser noe. Mamma ber meg være forsiktig. Jeg tar på meg jakke og sko, har pysjen under, går ut i oppgangen, lukker døra bak meg, ned trappene med uknytta sko, ut døra nede og bortover veien, mot parkeringsplassen bak den gamle Kiwi-butikken som nå er blitt leiligheter. Det brenner bak der, brenner i alle bilene som står parkert, på rekke og rad brenner det, en bilalarm uler, røyken er svart og tykk, og nå kan jeg høre sirenene fra en politibil som skrenser inn på veien overnfor parkeringsplassen.