I en uke skal Isabel og søsteren hennes være hos farmor og farfar i det vakre sommerhuset som besteforeldrene nylig har arvet. Mamma og pappa skal reise bort – de skal snakke sammen. For det er noe med pappa, han har vært så fjern og annerledes det siste året. Søstrene gruer seg til de kommer tilbake, kanskje de skal skilles? Men så skjer det ting i det gamle huset som forteller noe om fortiden. Kan noen av disse hendelsene ha noe med pappa å gjøre?

Man må kunne holde ut med det som er vanskelig også, hadde farfar sagt. Det går over. Man må ikke la det tunge overskygge det andre, det som virkelig betyr noe …

I «Sommerhuset» glemmer Isabel ganske snart foreldrene. Hun begynner å drømme så rart, om ei lita jente som ber om hjelp til å finne en nøkkel. Isabel hører listende skritt og ser gresset bøye seg der ingen går, hun finner et bortgjemt skogsvann, der et barn en gang druknet, og hun oppdager at fortielser kan være katastrofale.

Spørsmålet som gnager i henne er: Kan pappas stillhet ha noe med det gamle huset – som besteforeldrene nå vil han skal overta – å gjøre? Kjente han jenta som druknet?  

«Sommerhuset» er Cecilie Treimos andre ungdomsbok. For den første, «Løpe baklengs», fikk hun Norske barne- og ungdomsboksforfatteres debutantpris, «Trollkrittet». 

Dagbladet skriver:  «Sommerhuset» bør bli årets sommerbok for dem som tåler at sannheten ikke alltid er vakker. Boka er en vellykket fusjon av dyster familiesituasjon, mystikk og sommerspenning.