– Jeg valgte å skrive for barn fordi jeg hele tida forsøker å skrive enkelt og samtidig komplekst. Når jeg skriver for barn, forsøker jeg å skrive helt enkle tekster som er større enn seg selv. Det sier Gaute Heivoll, som ble NBU-medlem i april.

Gaute Heivoll debuterte i 2002 med samlingen Liten dansende gutt. I alt har han skrevet tretten bøker; dikt, noveller, romaner, dramatikk — og tre bøker for barn. Himmelen bak huset kom i 2008, Båten mellom stjernene i 2010 og Svalene under isen i 2012. For den siste ble han nominert til Brageprisen.

– Kvifor ville du bli forfattar?

– Det er nok en tanke som har vokst og modnet siden jeg var barn. Da jeg var rundt tjue satset jeg alt på å skrive. Og nå er det ikke lenger andre utveier.

– Er det noko du er spesielt opptatt av som forfattar?

–  Jeg er opptatt av å verne om og videreføre de uvurderlig viktige stipendordningene.

– Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

– Utenom familien er det lite tid til annet en skriving.