Summary in English: Simple greeting cards (without text) by Norwegian illustrator Svein Nyhus’ 2012; the drawings were made with brush pen, coloured pencils and acrylics as cut-out collages in a spontaneous style. The dancing children were inspired by a CD cover, the unleashed dogs by an illustration from picture book «Roy» (pencil on tracing paper with digital colouring, 2008).

Jeg har flere ganger skrevet om at jeg liker både kontrollert pirk og mer levende tilfeldighter. Her kommer noen små eksempler på det siste, i alle fall ganske raske tegninger i nokså fri dressur. Bildene er samtidig eksempler på hvordan jeg lar meg inspirere av egne tegninger.

Motivene under er tegna på blått kopipapir med svart tusjpensel og grove fargeblyanter i blått og oransje (på hundene brukte jeg også akrylmaling). Figurene ble deretter skåret ut med kniv slik at uttrykket ble både rufsete og presist. Så limte jeg opp bitene som papirkollasjer på en bakgrunn av farva papir. Bildene skulle bli små gratulasjonskort, og jeg lot det være åpne felt der jeg til sist skreiv inn en liten hilsen (disse hilsnene er tatt bort på kopiene her).



Barnefigurene over er direkte inspirert av disse og disse slingreskikkelsene som jeg lagde i omtrent samme utklippsteknikk for noen år siden; de løpske hundene er henta fra en illustrasjon fra bildeboka «Roy» fra 2008. Den tegningen ble utført med blyant på kalkérpapir som jeg fargela på datamaskinen etterpå:

Her, her og her ser du flere eksempler på hvordan jeg har herma etter mine egne tegninger.

Se også:
Blårollinger 2006
Enda flere utklippsfigurer 2009