utsnitt-henrik-mestad-520x368Denne uka går Fortellerfestivalen av stabelen og jeg sitter i produksjonsstyret. Det er mye å anbefale i programmet, men kanskje særlig er Poesikræsj på lørdag klokka 18.45 noe jeg gleder meg til. Kort klippet fra programteksten:

 

Forestillingen er, som tittelen tilsier, et møte mellom ulike poetiske fortellersjangre. Fire utøvere med hvert sitt uttrykk og ståsted møtes til battle med det formål å skulle understreke, framheve og kontrastere hverandre.

Vi har invitert Fredrik Høyer, som kaller seg selv rapper/hiphop’er, til å kræsje sammen med Henrik Mestad som med dikt av Olav H. Hauge igjen møter Jamal Miad, som innenfor slampoesiens rammer leker seg med humor. Midt i det hele står vokalkunstner og sanger Ruth Wilhelmine Meyer som er en av de mest eksperimenterende sangerne i Norge i dag, med mer fokus på lyd, bevegelse og pust enn ord.

Utøverne har aldri møtt hverandre før denne forestillingen. Med utgangspunkt i eget materiale er de på jakt etter det som oppstår i øyeblikket og i mellomrommene, og vil improvisere og eksperimentere for åpen scene.

Jeg tror det blir utrolig spennende å la fire så ulike stemmer møtes. Høyst sannsynlig blir forestillingen utsolgt så vær tidlig ute. Henrik Mestad har jobbet mye med tekster av Olav H. Hauge, blant annet i forestillingen Den andre mannen i meg. Olav H. Hauge trenger kanskje ingen presentasjon, men hvis du er usikker kan du lese om en av Norges største poeter her. Mestad vil gjennom Hauge sine tekster møte tre litt mindre kjente, men svært talentfulle utøvere. Her kommer noen filmsnutter av disse tre. Se, nyt og tenk over hva som kan skje når disse møter Olav H. Hauges tekster. Blir det kleint? Blir det fint? Blir det magisk? Det kan du finne ut hvis du kommer og ser.