– Jeg skriver fordi jeg må, men det var norsklæreren min på Trondheim Lærerhøgskole, Rutt Trøite Lorentzen, som fortalte meg at hun synes at jeg skulle skrive for både barn og voksne. Det seier Janne Aasebø Johnsen, ny medlem i NBU på spørsmålet om kvifor ho ville bli forfattar.

– Det gikk flere år før jeg turte å melde meg på skrivekurs, men i 1999 satt jeg klar med penn og papir. Litteraturfestivalen på Lillehammer, Gro Dahle som kurslærer og jeg var solgt.

Janne Aasebø Johnsen har skrive to ungdomsromanar om digital mobbing, ei barnebok om mobbing og fem leseløvebøker.

– Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

Jeg valgte å skrive for barn og ungdom fordi jeg er opptatt av å få barn og unge til å lese. Jeg tror at hvis de leser mye som barn vil de også lese mye som voksne.

 – Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

Jeg er opptatt av flere ting, men her har jeg lyst til å si at jeg ønsker å skape gode historier som også er lettleste. Jeg er virkelig enig med Eldrid Johansen som skriver at hun er lei av lettlestsjangerens lave status. Det er virkelig ikke enkelt å skrive lettlest.

– Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

Når jeg ikke skriver jobber jeg på Søre Ål skole på Lillehammer. Jeg har en 50% stilling (leselærer, skolebibliotekar, sosiallærer og tillitsvalgt). Ellers er jeg aktiv i Lillehammer Amatørteater og Utdanningsforbundet på Lillehammer.

– Kva forventningar har du til NBU?

Jeg har ingen spesielle forventninger til NBU, men jeg kunne godt tenke meg å gå på kurs, delta i diskusjoner og få faglig påfyll.