– Jeg har en sterk skapertrang. Det gir seg uttrykk på andre måter også, men skriving er noe helt spesielt. Man kan skape hva som helst, hvilken slags verden man vil, med ord. Det seier Cecilie Treimo, nyleg innvotert som ny medlem i NBU.
Cecilie Treimo (f.1976) er norsk-svensk. Ho er fødd i Fredrikstad og flytta som tiåring til Halmstad, Sverige og budde der ut heile skoletidea. I 2011 fekk ho Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres (NBU) debutantpris Trollkrittet for debutromanen Løpe baklengs.
Treimo har skreve romanane «Løpe baklengs» (2010) og «Sommerhuset» (2013). Dei handlar om ganske forskjellige ting, fortel ho.
– Men begge kan beskrives som «ingenting er lett når det er vanskelig mellom mennesker»-historier. Og det kommer nok eventuelle fremtidige bøker også til å være tror jeg.
– Kvifor valde du å skrive for barn/ungdom?
– Jeg har aldri tenkt at jeg vil skrive for voksne. Jeg har alltid hatt et sterkt forhold til nettopp barnelitteratur, helt fra jeg selv var barn. Mine største leseropplevelser stammer fra den tiden, og det er kanskje dem jeg på en eller annen måte ønsker og prøver å gjenskape. Følelsen av at verden kan være et stort og ukjent sted, av og til skremmende med alle sine hemmeligheter, men samtidig full av muligheter, fremtid og håp.
– Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?
– I grunnen ikke.
– Kva liker du best å gjera når du ikkje skriv?
–  Bake kaker og høre på opera. Gjerne samtidig.

– Kva forventningar har du til NBU?
– Jeg ser frem til å bli kjent med andre skrivende mennesker.