– Damer og kyssing, sa Hjalmar. – Det er selve livet.

Jeg hører at du sier det, tenkte jeg, men bare han nevnte ordet kyssing, begynte hjertet mitt å slå veldig fort.

– Det er mange måter å kysse på, og det er nok best å ta stilling til noen praktiske ting på forhånd, sa Hjalmar.

Sitatene er hentet fra Løve pluss boka ”Operasjon jentebursdag”. Boka handler om Hjalmar og Birger på 11 år. Hjalmar bor sammen med faren sin som er Major i forsvaret. Vi får aldri vite Majorens navn for Hjalmar kaller han bare Major. De har lite inventar og de spiser stridsrasjon til lunsj. Birger bor sammen med moren sin, en veldig bekymret, men pedagogisk lærer.

Hjalmar kommer flyttende til byen og i løpet av den første dagen blir guttene gode venner, men Hjalmar oppdager fort at Birger ikke har kyssa noen ennå. Hjalmar iverksetter da en militær operasjonsplan for at Birger skal få seg et kyss. Stedet hvor planen skal gjennomføres er på jentebursdag, nen på jentebursdagen går ikke alt helt etter planen. De går på kvist, de må legge røyk og trekke ut.

For spesielt interesserte kan det nevnes at boka også inneholder informasjon om rekognisasjonspatrulje, alfapakning, skolene i forsvaret, VIP-besøk i felt og sibir.

Målgruppen er barn i alderen 9-12 år og alle voksne som jobber i Forsvaret eller kjenner noen som jobber i Forsvaret.

Boka er illustrert av Christoffer Grav.