Å ta med barn på fjellvandring og lesa bøker for dei – det er aktivitetar som fint lar seg kombinere. I alle fall om du legg turen til ei av turhyttene i Aust-Agder. Barnas fjellbibliotek er eit unikt tilbod til barn som besøkjer turistforeininga sine hytter i Aust-Agder. Samlingene består av eit utval natur- og dyrebøker, bildebøker og bøker både til høgtlesing og bøker du kan lese sjølv.

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling (AAbk) står saman med Aust-Agder turistforening (den gang Arendal og oppland turistforening) bak prosjektet Barnas fjellbibliotek. Barnas fjellbibliotek vart starta i samband med ”Sørlandet i 100” i 2002. Den første hytta som fekk Barnas fjellbibliotek var Skarsvassbu. Sist haust, same året som Barnas fjellbibliotek fylte ti år, hadde i alt 12 hytter dette tilbodet.

I ein artikkel på nettsida til Aust-Agder bibliotek og kulturformidling står det:

«Aust-Agder Turistforening forteller at bøkene på hyttene blir mye brukt. Mye spennende som ungene oppdager ute i naturen, blir studert nærmere i bøkene når de kommer inn på hytta. Om kveldene, etter lange dager ute i skog og mark, er det fint å roe seg ned med litt lesing. Blir noen liggende værfast på ei hytte, skulle de i alle fall ikke mangle lesestoff! Skulle du ikke bli ferdig med boka før du går videre til neste hytte, kan du låne den på nærmeste bibliotek.»

Heile artikkelen kan du lesa her: