«Du sier at jeg må levere. At jeg som “kulturfolk” må levere og produsere kunst som folk vil ha. Du ber meg også om å slutte med å henge sammen med kulturministeren, noe du mener jeg (og resten av éliten) gjør for å snike til meg penger til mine mange og lite lønnsomme prosjekter. Du mener at det jeg lager bare har livets rett om det er det folket vil ha. Og folket er visst deg det Siv. Du er både folket og smaksdommer for hva som skal produseres av kunst her i dette lille landet. Og jeg som trodde folket skulle få velge fritt i følge din partibok, men det gjelder altså ikke for kultur. For tenk om noen kjøpte en bok som ikke var god? Eller enda verre, en de ikke forsto? For bøker er kun gode om mange liker dem og alle forstår dem, og selvfølgelig også at de er bestselgere som finnansierer seg selv, det burde man da kunne forlange av bøker. Eller av kunsten som sådann?»

Dette skriv skodespelar, songar og dramatikar Sven Henriksen i eit ope brev til FRP-leiar Siv Jensen på bloggen sin.

Heile brevet kan du lesa her: