Fanget i Pompeii er andre bok i serien om Samuel Sekel. Den første, Samuel Sekel og flukten fra Paris, vant ARKs barnebokpris i fjor høst, og Tina Trovik følger opp suksessen med nok en actionfylt eventyrfortelling.

 En gigantisk blekksprut. Vulkanutbrudd. Slaveopprør. Samuel Sekel kunne tenke seg litt mindre spenning i hverdagen. Han har så vidt summet seg etter at faren hans, det forskrudde geniet Millard, prøvde å drepe ham. I tillegg er han i en alder av fjorten år leder for det mystiske Byrået, en organisasjon som samler informasjon om fortiden på best mulig måte: ved tidsreiser.

Det høres kanskje morsomt ut, men for Samuel er det blodig alvor – han har en snikende følelse av at noen prøver å drepe ham. Alle sier det bare er innbilning, men hva om det er det sant? Og hvis han er den øverste sjefen, hvorfor har Byrået hemmelige rom han ikke har adgang til? Jakten på svar utvikler seg raskt til et svimlende eventyr på tvers av århundrene, med livet som innsats.

Bokvideo: http://www.youtube.com/watch?v=u-tgycORfwo&feature=c4