Norge ligger ikke akkurat i forkant når det gjelder nyvinning innen den digitale bokbransjen, men nå kommer Aschehoug med gode nyheter til Kindle-brukere. Mange av dere har allerede fått med dere dette, men om det har gått deg hus forbi kan du lese det forlaget selv har skrevet på sin egen hjemmeside:

Nå kan du kjøpe norske e-bøker til ditt Kindle-brett

Nå kan Kindle-brukerne sende e-bøker som de kjøper på Aschehoug.no rett til sin Kindle. Via et konverteringsprogram blir e-bøkene konvertert fra e-bokformatet EPUB til Amazons format MOBI.

– Vi ser på Kindle-brukerne som en viktig kundegruppe og denne løsningen vil gjøre det enklere for dem å kjøpe norske e-bøker til lesebrettene sine, sier Thomas Bertram Nilsen, digital konsulent i Aschehoug forlag. – Vi ønsker å gi alle mulighet til å lese norske e-bøker på det lesebrettet de allerede har eller foretrekker. E-bøkene må fremdeles kjøpes i en norsk e-bokhandel. Aschehoug har ikke inngått noe samarbeid med Amazon, dette er kun en funksjon for konvertering av filer kjøpt via våre nettsider. Det er viktig for oss å gjøre konverteringen så brukervennlig som mulig, sier Nilsen.

Og her finner du en hendig guide til hvordan du kan gjøre dette.