Omsetningen av e-bøker er firedoblet på bare ett år, med 150.000 registrerte brukere. Men forlagene 
henger etter, og er bare halvveis til målet om 10.000 tilgjengelige titler innen årets utløp, viser tall fra Forleggerforeningen.  

– Dette er en veldig gledelig utvikling. Både antallet brukere og omsetning peker i samme retning, sier direktør i Den norske Forleggerforening, Kristenn Einarsson til Dagsavisen.

Forleggerforeningen er i ferd med å fullføre en ny undersøkelse, som først vil bli lagt fram i september. Men de første funnene tyder på at noe er i ferd med å skje med det norske e-bokmarkedet.

* Omsetningen i kroner og øre er firedoblet siden i fjor sommer. Digitale e-bøker står nå for 1,6 prosent av markedet for skjønnlitterære og generelle utgivelser. I fjor var andelen bare 0,4 prosent, med totalt 11 millioner kroner.

* I sommer passerte antallet brukere 150.000, mot 50.000 på samme tid i fjor. Dette er kunder som har opprettet egen konto via Bokskya.no, som er forlagenes felles nettløsning for salg og nedlasting av e-bøker.

* Av 1000 skjønnlitterære solgte bøker, blir 25 solgt som e-bøker, viser foreløpige beregninger fra Forleggerforeningen.

Einarsson innser at et fortsatt er langt fram før Norge har tatt igjen USA, hvor mer enn hver fjerde solgte bok er en e-bok. Likevel mener han de nye tallene gir god grunn til optimisme.

 

Hele artikkelen kan du lese i nettartikkel Dagsavisen: