De nominerte til ARKs barnebokpris 2013 er klare.

Nå skal ivrige barn og unge over hele landet i gang med å lese nye, norske barnebøker. Oppdraget er å kåre vinneren av ARKs barnebokpris 2013.

I år er det tolvte gang prisen deles ut, og blant de nominerte er det tre godt kjente forfattere og to debutanter.

De nominerte til årets pris er:

Det viktigste med ARKs barnebokpris er at det er barna selv som bestemmer hvilken bok som er den beste. De fem nominerte bøkene blir i perioden september til november lest av 10.000 barn i 5., 6. og 7. klasse. Til slutt avgir barna sin stemme og vi får en vinner. Nettopp det at det er barna som leser og stemmer gjør prisen populær blant forfatterne:

”ARKs barnebokpris er den av de prisene jeg har fått som jeg setter aller størst pris på!» (Klaus Hagerup under tildelingen i 2003)

Da prisen ble etablert i 2002, var det omkring 2500 elever som var med og kåret årets beste bok, men antallet elever steg raskt, og i år er det satt et tak på 10.000 elever. Så populært er det å være med at ARK måte si nei til en lang rekke klasser i år også.

Prisen deles ut desember på ARK Egertorget i Oslo. Vinneren får 25.000,-, et flott litografi og ikke minst heder og ære!

(Fra Gyldendals nettside)