«For null musikk» er andre boka i serien om Viktor, sønnen til læreren, og det er en historie fylt til randen med kaos, forviklinger og katastrofer.

Nå begynner skolehverdagen for både far og sønn. Far som fullstendig inkompetent lærer, og Viktor som fortsatt må redde ham ut av diverse pinlige situasjoner. Som en uheldig plassert fotball, en eksploderende sekkepipe, to knuste fioliner, et vesentlig tap i poker, mange pesetas og en vanvittig rektor på illrød motorsykkel.

Første boka i serien Sønnen til læreren heter «Den nye læreren».

Faren til Viktor er ikke helt stødig når det gjelder hva som er sant og hva som ikke er sant, han elsker kjappe biler og han har alltid kjøpt ting han ikke helt har råd til. Dessuten er han glad i spill … pengespill. Så når han nå nok en gang må stikke av, må jo Viktor følge med. Dermed oppstår problemer og forviklinger … som selvsagt går ut over Viktor.

Første bok i ny humoristisk forviklingsserie om blant annet en ufrivillig helt, en far med et særdeles frynsete forhold til sannhet, en klossete og entusiastisk ordfører, en vrang altmuligmann, to ufyselige korpsspillere med musefletter, et utvekslingsbesøk av et arabisktalende guttefotballag, en løpsk fiskebåt, en øy og mye hav.