«Morgengry» er den tredje og avsluttende boken i Solstorm-serien etter «Himmelslør» og «Nymånenatt».

Maja og Andreas har kommet seg bort fra den brennende båten. Gabriella er hardt skadet. Sammen har de kommet seg ut på gården til Mortens besteforeldre.
Der ute danner de et lykkelig samfunn og klarer seg gjennom vinteren. Langsomt kommer livet tilbake til folk i byen også. Det ryktes at strømmen snart er tilbake. Men Maya tenker at hun også likte seg godt mens de måtte klare seg uten strøm. Livet ble mer ekte og virkelig da. Hun er usikker på om hun ønsker seg den gamle tiden helt tilbake.
Gjennom krisen hun har gjennomlevd, har Maja modnet veldig. Såpass mye at hun kanskje har vokst forbi Andreas. Hun har en annen innstilling til livet og seg selv. Hun er en annen enn den hun var før solstormen.