Riksmålsforbundets barne- og ungdomspris for 2013 vart laurdag tildelt Cecilie Treimo.

«Tårer og gåsehud tok prisen», skriv Riksmålsforbundet i si pressemelding: «Cecilie Treimo har fått Riksmålsforbundet barne- og ungdomsbokpris for  «Sommerhuset», en bok  som handler om fortielse  og sorg, men også om nysgjerrighet og livsglede hos en ung jente. Treimos språk er enkelt, men billedrikt og stemningsskapende, og kan fremkalle både tårer og gåsehud hos leseren, sa juryleder Åsil Øverland da Riksmålsprisen ble delt ut på barnebokfestivalen på Gjøvik.»

Dette er Treimos andre bok. For si første ungdomsbok, Løpe baklengs (2011) fekk ho Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres (NBU) debutantpris Trollkrittet.

Dette skriv Oppland Arbeiderblad om utdelinga laurdag:

«I år som i fjor fikk Gjøvik æren av å være en arena for utdelingen av  Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris, og på vegne av Gjøvik takket  Iddberg språkorganisasjonen for at byen får være med å befeste  barnelitteraturens posisjon. Den verdige vinner ble i år Cecilie Treimo, for  ungdomsromanen Sommerhuset. En psykologisk og spennende bok, om en familie  preget av fortielser, hemmeligheter og bortforklaringer.»

Les meir om arrangementet på oa: