Brynjulf Jung Tjønn er tildelt Brageprisen 2013 i kategorien barne- og ungdomsbøker for romanen «Så vakker du er». Romanen handler om Henrik som har en kreftsyk onkel.

Juryen skriver at «tapet er noe mange lesere kan forholde seg til Forelskelse og sykdom, liv og død settes opp mot hverandre, og gir stor kraft til fortellingen». Også:  «Boken har et uvanlig rytmisk og poetisk billedspråk. På unikt vis greier forfatteren å skrive lett om det tunge og vakkert om det vonde, heter det blant annet i juryens begrunnelse.»

9788202415952Juryen mener Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet.

Tjønn sa i sin takketale at prisen betyr utrolig mye for ham.

– Jeg må takke mamma og pappa som ga meg en datamaskin da jeg var liten – takk til min kone, barna og forlaget Cappelen Damm. En smal liten forfatter som meg føler meg velkommen der, sa han, og satte seg med prisen i fanget ved siden av kona.

Tjønn er adoptert fra Sør-Korea og debuterte i 2002 med romanen Eg kom for å elske.

Les meir om boka på bloggen til Cappelendamm:

Hederspris til biblioteket

Årets hederspris gikk til folkebibliotekene på grunn av sin aktive rolle som litteraturformidlere og for å være kulturlivets grunnmur. Prisen ble tatt i mot av Rita Mundal, bibliotekleder på Lom folkebibliotek, på vegne av alle landets bibliotek.

«Årets vinner er en av våre beste og mest aktive litteraturformidlere. Vinneren har blitt omtalt som en del av litteraturens grunnmur», heter det blant annet i juryens begrunnelse.

– Jeg må takke juryen, de vakre lånerne våre og forfatterne som skriver bøkene vi låner ut hver dag, sa Mundal.

Les om andre vinnere, alle de nominerte og mer om Brageprisutdelingen på nrk.no: