– For meg var nok Forfatterutdanningen ved Norsk Barnebok Institutt, en viktig øyeåpner. Det minnet meg om hvor mye bøkene jeg selv hadde lest som barn hadde betydd for meg. Noen av disse historiene og inntrykkene sitter fortsatt. Hvem vet kanskje får jeg til en bok som barn vil huske selv når de har blitt voksne. Det hadde vært artig! Det seier Mahmona Kahn, ei av dei fire forfattarane som vart votert inn som nye NBU-medlemmer i haust.

Mahmona Khan har skreve to ungdomsromanar som begge byggjer på spenning og har krimelement i seg.

–  Handlingen i begge bøkene kretser rundt Oslo-jentene Charlotte, Sumera, Ambar og Anila. Vennskapet mellom disse jentene styrkes på grunn av det de opplever og gjennomgår sammen i den første boka «Skitten Snø». I den andre, frittstående oppfølgeren «Fra Oslo til Lahore» havner en av disse jentene på nytt i en vanskelig situasjon, men denne gangen settes vennskapet deres på prøve.

 – Kvifor ville du bli forfattar?

–  Det var nok noen tilfeldigheter som fikk meg til å gå i denne retningen, men nå som jeg er her kan jeg ikke si annet enn at jeg nyter det. Å få lov til å bestemme, dikte, tulle, skremme, provosere, skape og så i tillegg få møte så mye fin ungdom. Yes, jeg har en drømmejobb:-)

– Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar? 

– Det er viktig å skape leseglede i en stadig mer digitalisert verden der alle konkurrerer om barn og unges oppmerksomhet. Man er nødt til å lytte for å holde tritt og møte barn og unge på deres egne premisser.

– Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv? 

– Jeg er glad i å reise, cafehopping med venner, lange kvelder med en bok eller god film er også populært, men best av alt er tiden jeg tilbringer sammen med venner og familie.

 – Kva forventningar har du til NBU?

– Hørt så mye fint om NBU. Gleder meg til treff og samlinger, der jeg kan treffe andre forfattere som også skriver for barn og unge:)

Dei tre andre forfattarane som nyleg vart nye medlemmer, er presentert på NBU-sida tidlegare: Tore Austad, Sunniva Relling Berg og Anne Viken.