Fredag 13. desember ble bokloven offisielt lagt i skuffen. Kulturministeren har tidligere varslet at hun forventer en bransjeavtale på sitt bord innen 1. mars, og at det er bransjen selv som må fremforhandle denne.

Samme dagen hadde kulturdepartementet invitert bransjen til et åpent innspillsmøte. Regjeringen var spesielt interessert i å få frem synspunktene til kritikerne av den nåværende bransjeavtalen, og alle de uavhengige aktørene. Det skriver Bok og Samfunn i artikkelen «Strid om avanse» i etterkant av møtet.

«En mulig regulering av avanse og faglitteraturens vilkår var to viktige gjennomgangstemaer under innspillsmøtet hos kulturdepartementet samme dag som bokloven ble formelt lagt i skuffen,» skriver de.

Les hele artikkelen i Bok og Samfunn:

Her er Stortingsproposisjonen med forslag til vedtak om å oppleve boklova: