Det er så bra det finnes andre gode bokbloggere der ute. Nesten hver gang jeg har tatt et dypdykk rundt i bokbloggverden så blir jeg inspirert. Inspirert til å lese mer, lese bredere, lese mer systematisk, lese oftere, lese med større glede. Så etter en fin juleferie så har jeg latt meg inspirere til å tenke litt over min egen lesning. 2013 bar preg av utpreget adhoc lesning. Ikke noe galt i det i og for seg – men jeg fikk lyst til å forsøke å samle meg litt rundt hva slags type litteratur jeg skal lese i året som kommer. Her er et forsøksvis plan for det:

  • Norsk litteratur knyttet til Bokbloggerprisen og shortlists. Dette gleder jeg meg til! Jeg har nominert bare en bok fordi jeg har lest så lite norsk litteratur i 2013. Jeg har planer om å lese meg godt inn på shortlisten sammen med andre bokbloggere, og det er jeg sikker på at blir blant årets beste leseropplevelser.
  • Fantasy/fabelprosa – dette er en sjanger jeg er utrolig glad i. I 2013 fikk jeg lest en del norsk fabelprosa takket være Elisabeth sin samlesning. I 2014 ønsker jeg å finne en serie som jeg kan pløye fra begynnelse til slutt. Jeg må bare finne ut hvilken serie. Kan hende noe av Robin Hobb. Litt klassisk tror jeg. Jeg har også en del serier som er påbegynt som jeg kan avslutte.
  • Nordisk litteratur – jeg har som mål å lese mer nordisk litteratur på originalspråket. Dette er en tyngre jobb, og jeg kjenner i magen at jeg kommer til å synde mot dette lesemålet i 2014. Også. Men et par bøker av Enquist er et must.
  • Utvalgte forfatterskap – Jeg ønsker meg en forfatter som jeg liker så godt at jeg leser ALT. Tror det blir Sonya Hartnett i år.
  • Ungdomslitteratur/Young Adult litteratur – jeg liker sjangeren og følger med på en del av bestselgerne. Det er ikke ofte jeg leser hele serier, jeg leser som oftest bare den første boka – litt for å holde meg oppdatert. I 2014 kommer jeg til å lese de bøkene som blir «hotties» internasjonalt.
  • Teaterlesning med Elin. Elin har planer om å lese bøker som blir adaptert til scene i Oslo i 2014. Det er jo helt klart at jeg er med på det. Her kan du lese mer om saken.

Hva med klassikere? Jeg er en skikkelig dårlig klassikerleser. Men jeg burde. La meg plukke ut to. En til hvert halvår. Hvilke? Har ingen anelse. Skal sjekke litt ut, blant annet hos Line.

Jepp. Dette blir bra!