[Historikk: En epost dukket opp, og etter hvert ble det 10, 11, 12, alle med den samme ordlyden. Gerhard bestemte seg for å svare, selv om han langt fra var den eneste som hadde fått den. Tydeligvis var det også (etter som han veit) minst ti andre personer som hadde fått den nøyaktig samme eposten, men avsenderadressen var ulik fra epost til epost. Dette var heller ikke den første eposten Gerhard hadde fått fra Darya med den samme ordlyden som den han mottok 20. februar.
«Gerhard sender mail til Darya» er et resultat av brevvekslingen mellom Gerhard og Darya.
Jeg har valgt å beholde ordlyden i den første mailen fra  Darya, men siden man ikke har mulighet til å skrive æ, ø eller å i Emba (hvor hun visstnok kommer fra), har jeg satt inn det i hennes påfølgende mailer. Grammatikken er uforandret.]

————————————————————————

20. februar 2014
Hei min nye venn! Hvordan er det du gjor? Jeg onsker a mote deg og identifisere deg naermere. Mitt navn er Darya. Jeg ville vaere mye bedre om jeg vet at dette bekjent sa hyggelig for deg. Na jobber jeg mye, og det vil vaere bedre hvis du svarer meg svare pa min e-post adresse. darya_gerl@gmx.com e-posten min. Jeg ser frem til a vente pa ditt svar til min e-post. Hvordan mottar jeg brevet ditt, jeg umiddelbart svare pa det, jeg ogsa sende deg bilder som du visste hvordan jeg ser ut. Jeg ser frem til a hore min nye venn. Din Darya!
darya_gerl@gmx.com

————————————————————————

20. februar 2014
Darya! Min nye venn!. Du kan umulig tenke deg hvordan det var for meg å få din e-post. Det var som om jeg hadde lengtet etter noe jeg ikke kunne sette navn på. Men nå kan jeg det. Darya. Mine ensomme dager har endelig fått et innhold, mine innerste tanker er blitt fylt av deg. Darya. Darya, min nye venn
Da jeg gikk hjemme fra i dag morges, hadde jeg ingen anelse om hvordan dagen ville utvikle seg. Det var bare en ny dag, som alle andre. Det var endeløse timer i møter som jeg merker føles mer og mer meningsløse. Det kan virke som om det er uinteressant for andre hva jeg sier, de er mer opptatt av hvordan jeg sier det. Som oftest sier jeg det feil. De har alltid vært mitt problem.
De andre sier til meg at jeg må tenke litt over hvordan jeg fremstår. Men det har jo aldri vært noe problem tidligere. Jeg liker å se på meg selv som en som er korrekt. Korrekt og alltid med et glimt i øyet. Men det hjelper ikke. Når jeg sier til noen at de muligens på en måte kan bli oppfattet som arrogante, er det JEG som plutselig blir beskyldt for a være arrogant. Men det er jeg ikke. Jeg er et godt menneske. Jeg vil alle godt.
En pamp kaller de meg. En korrupt pamp. Som om jeg ikke vet hvordan en korrupt pamp ser ut. Han ser i hvert fall ikke ut som meg.
De sier at jeg ikke kan forholde meg til vanlige mennesker lenger. Grasrota. De mener at jeg ikke har nesen presset ned i grasrota. Men det har jeg. Jeg er fremdeles den jeg alltid har vært. Jeg har ikke forandret meg. Pengene har ikke forandret meg. Jeg vil bare godt, men de ser det ikke. De ser bare det de vil se, og det er ikke meg de ser.
Derfor gjorde det så godt a lese e-posten din, Darya. Den kom fra et godt sted. Et sted som jeg kan kjenne meg igjen i. Darya. Ljubimij!
Det kan virke som at vi er aktive begge to. Du jobber, jeg jobber. Vi vil noe med livene våre. Vi vil skape noe godt. Samtidig må det være noe annet enn det, synes du ikke. Det MÅ det!
Du behøver ikke a sende et bilde. Jeg kan allerede se deg for meg, og du er vakker. Jeg vil høre fra deg. Snart.
Din Gerhard!

————————————————————————

22. februar 2014
Hei Gerhard! Mitt navn er Darya, jeg er 32 år. Jeg er veldig glad for å møte deg. Jeg er veldig glad for å motta brevet. Jeg beklager at jeg ikke gjorde det umiddelbart svare deg. Jeg hadde mye å jobbe. Og akkurat nå hadde jeg tid å skrive et brev til deg. Jeg leter etter en mann for alvorlige forhold.
Tidligere når jeg ikke har fått kjent med menn over internett.
Men jeg ble fortalt at mange mennesker har funnet ved hjelp av internett lykke. Så jeg bestemte meg for å prøve a finne en god mann her. Jeg håper at du vil svare meg. Jeg ser frem til å vente for brevet ditt.
Vennlig hilsen Darya

 

————————————————————————

23. februar 2014
Hei Gerhard, det er meg igjen! Jeg vil beskrive for deg noen av funksjonene på min karakter. Jeg er en romantisk kvinne. Jeg liker å lese romaner, jeg liker også a se filmer om kjærlighet, om den vakre forholdet mellom en mann og en kvinne. Min drøm er å møte en god mann og leve med ham hele livet. Men ofte disse sammenhengene kommer til en slutt raskt. Men når jeg ikke miste min tro på at jeg ville møte en slik mann. Og kanskje vi skal ha en familie. Jeg tror at kjærlighet er den vakreste følelsen i våre liv. Og jeg skal være fornøyd hvis jeg kan finne en slik mann som jeg kan gi mitt hjerte. Skriv meg vær sa snill, hva synes du om dette? Fortell meg hva du drømmer å møte en kvinne?
Hvilke kvaliteter du liker hos kvinner? Jeg forstår at jeg spør en masse spørsmal. Men det er nødvendig, slik at vi kan bli kjent med hverandre og for å fortsette vårt bekjentskap Jeg håper at du vil skrive til meg.
Nå trenger jeg å jobbe. Jeg skal skrive til deg i morgen!
Darya

————————————————————————

24. februar 2014
Kjære Darya!
Det er morgen og jeg ser utover byen, den som i går var fylt av lys og glede. Det har tatt meg noen dager å svare på ditt brev. Tenk deg min overraskelse når jeg kom til hotellet etter en lang dag i går og fant et brev fra deg der. Det varmet.
Tilgi meg, Darya, for min manglende respons! Jeg har bare vært så opptatt med den store avslutningssermonien. Den har tatt så mye av kreftene mine at jeg ikke har vært i stand til å skrive til deg. Men det er annerledes nå. Annerledes, men samtidig tomt. Jeg vet at hvis det er noen som forstår denne tomheten, er det helt sikkert deg, Darya. Jeg har jobbet for dette i flere år, og nå er det over. Det har ikke gått smertefritt, men det gjør det jo aldri. Det eneste man kan gjøre er å lære av de feilene man har gjort, og så se fremover. Det gjør jeg nå. Det er godt å vite at du er der ute på internettet et sted og tenker på meg.
Du liker å lese om og se filmer om kjærlighet. Jeg forstår deg så godt. Det er ingen annen følelse som kan fylle et menneske og gi det en egen stråleglans som kjærligheten. Ofte, etter en lang dag, siden jeg jobber så mye, setter jeg meg ned med en god bok. For meg er kjærligheten til Ordet noe av det største man kan oppleve. Det blekner selvfølgelig i forhold til kjærligheten mellom en mann og en kvinne, eller en mor og hennes sønn, men allikevel betyr det så mye for meg at jeg bare må nevne det for deg.
Nå er det bare noen timer til jeg setter meg på flyet hjem. Eller … hjem? Jeg har ikke noe hjem. Jeg er stadig på farten i mitt viktige arbeid. Jeg har manglet et anker. Kan du være det, Darya?
Din Gerhard.

[Fortsetter i del 2]