25. februar 2014
Hei Gerhard !
Jeg er glad for å se brevet . Nå kom jeg til å jobbe og umiddelbart sjekket posten!
Jeg er veldig glad for at du sa til meg ! jeg ønsker å fortelle deg hvorfor jeg er fortsatt singel .
I mitt liv var det en mann . jeg trodde jeg elsket ham . Jeg tenkte at han elsker meg . Jeg møtte ham for om et halvt år. Det ser ut til at alt er bra ! Men når jeg så ham med en annen  kvinne ! På den tiden trodde jeg at hjertet mitt ikke kan ta en slik svik !
Jeg kunne ikke tro mine egne øyne ! Han klemte og kysset en annen kvinne ! min  hjerte ble knust ! Etter denne hendelsen , jeg hadde ikke lyst til å leve ! har du noen gang forandret seg? Det er veldig smertefullt !
Selv fienden Jeg ville ikke ønsker å  overleve forræderi .
Etter denne hendelsen , brøt jeg opp med ham . Siden da, jeg innså hvor mye smerte kan bringe kjærlighet ! Jeg fant det svært vanskelig å overleve  for en stund! Selv nå er det vanskelig å tenke på det ! Jeg har ikke vært i stand å finne kjærligheten .
Men jeg har ikke fortalt deg om min far ! Oppriktig Jeg er  skammer seg over å fortelle deg om det . Min far drakk for mye vodka ! det var tilfeller når han kom hjem full og slo min mor . Så jeg var virkelig redd .
Jeg har en søster ! Hun og jeg var sluttkurs i rommet og satte meg veldig stille , døren vi hørte banne som mamma og pappa . I det øyeblikket  Jeg innså at han aldri gifte seg med en mann som drikker vodka og slo kvinner.
Jeg ønsker ikke å snakke med deg om min far ! Men jeg tror at mellom  oss ikke har noen  hemmeligheter . Jeg vil vårt vennskap startet med ingen hemmeligheter . Så jeg har ingen hemmeligheter for deg .
Noen ganger er den første gangen jeg kan  ikke forstår spørsmålet ditt ! Så hvis jeg ikke svarer på spørsmålene da spør meg igjen . Jeg er glad for å svare på dine spørsmål . Dessverre gjør jeg  ikke mye tid akkurat nå !
Nå har jeg å bli klar til å gå . jeg vil skrive til deg i kveld !

Darya !

————————————————————————
25. februar 2014
Hei Gerhard !
Jeg kom akkurat tilbake fra jobb . I dag tok vi med hunden til klinikk ! Jeg undersøkte henne . Hun led sterkt bakbena . Så viste det seg ut hunden banket bilen full sjåfør. Dette er et svært fryktelig ! Hvorfor han var beruset bak rattet i bilen . På grunn av hans skadde dyr .
Nå hunden er i behov av medisinsk og beruset sjåfør hadde ikke engang vondt! Jeg ble sjokkert da det lært ! Jeg syntes så synd på denne hunden . Nå er vi igjen hunden i vår klinikk . Det må bli bedre . Hunden har ingen mestere , vi kan si at hun var foreldreløs . Min kollega gjorde et bilde av denne hunden .
Så jeg kan sende deg et bilde av hunden . Jeg er heldig at jeg har en familie ! Min mor er alltid prøver å hjelpe meg .
Har jeg fortalt deg om min far . Nylig begynte han å drikke veldig mye vodka . Mange ganger har jeg snakket med ham at han hadde sluttet å drikke . Men han hører ikke på meg .
min Moren prøvde også å snakke med ham . Jeg er veldig vanskelig å se ut som min far hver dag drikking.
Selv har jeg aldri drakk vodka . Jeg bare drikke en Litt vin til høytiden. Jeg forstår ikke hvordan en dag du kan drikke vodka .
Hvorfor kommer folk opp med alkohol ? Alkohol har brakt folk så mye sorg ! Er du enig med meg ? Jeg ønsker å vite hva du tenker på det .
Selv før du går til sengs jeg ønsker å fortelle deg om hvor Jeg lærte å skrive norsk ! Tilbake i videregående skole var jeg veldig interessert i fremmedspråk . Etter skolen gikk jeg til college og gikk videre til studere norsk . Jeg har også deltatt på kurs norsk språk . men jeg aldri uteksaminert . Jeg hadde ikke tid til å studere fordi jeg jobbet i en veterinærklinikk! Jeg måtte tjene penger til å hjelpe min mor . Så jeg måtte slutte å studere språket . Kanskje jeg gjør for mange feil . Best av alt, får jeg til å snakke engelsk .
Så jeg beklager at mine brev så mange feil . Noen ganger bruker jeg en oversetter å skrive ordene riktig ! så noen ganger mine tanker ikke kan være riktig uttrykkes i ord !
Hvis du gjør ikke forstår noe i brevene mine , spør meg om å forklare deg ! også ikke vær sint hvis jeg ikke svare på noen av spørsmålene dine ! Noen ganger kan jeg kan ikke forstå spørsmålet ditt riktig så jeg ikke svare på det ! Hvis jeg fikk ikke svar på spørsmålet ditt den første tiden spør meg mer ! Jeg vil prøve å svare på!
Min søster er nå lære å tolk . Hun er også studere fremmedspråk ? ! Nå er hun 23 ar gammel . Vet du Russisk språk ? Det sies at det russiske språket er svært vanskelig å lære .
Jeg er så glad for å skrive et brev til deg . Det virker for meg at vi er kjent med deg i lang tid . Det er veldig sent, og jeg ønsker å sove ! jeg vil gjerne ønske deg en god natt ! Jeg ønsker deg en flott dag ! Jeg ville være glad for å se brevet ditt igjen !
Bay – Bay ! Din Darya !


————————————————————————

26. februar 2014
Hei Darya! Jeg leser brevet fra deg i en kort pause mellom noen møter som det forventes at jeg skal delta på. Så derfor gjør jeg det, om enn ugjerne. Av og til føler jeg at jobben fullstendig tar over livet, gjør du også det? Selvfølgelig. Jeg kan tenke meg at arbeidet i veterinærklinikken blir ikke så mye et arbeid som heller selve Livet. Vi to vet hvordan det kan konsumere en, og det er derfor jeg setter slik umåtelig pris på brevene fra deg, Darya!
Du forteller meg gang på gang at jeg ikke er alene i dette, noe som av og til er lett å glemme. Som for eksempel når min sjef Thomas krever fortgang i forskjellige saker eller et nærmere fokus på bunnlinjen. Da er det ofte at man kan føle at man går under. Presset blir for stort. Da er jeg så takknemlig for at du er der for meg.
Takk for ditt brev! Det var forferdelig å lese om den skadde hunden, men samtidig så ironisk.
La meg forklare:
I min barndom hadde en gren av min familie en schäferhund som het King. Han lignet faktisk litt på deres skadde hund, og derfor gikk historien din ekstra innpå meg.
King var verdens snilleste hund. Den lekte med barna og holdt seg unna sauene, noe som kom av at den manglet det ene bakbenet.
Det hadde seg nemlig slik at vår nabo, Kings tidligere eier, en kveld hadde drukket for mye vodka og i alkoholrus tok hun tak i den stakkars hunden og begynte å gnage løs på det ene benet.
Da King endelig fikk vridd seg løs og flyktet, var benet såpass ødelagt at det bare måtte fjernes. Men det gjorde ingenting. King fikk et nytt liv hos mine slektninger og hoppet glad og fornøyd omkring dagene til ende.
Helt til den skjebnesvangre dagen hvor min nå avdøde grandonkel Eirik var på vei hjem.
Han var omreisende i herremanufaktur og hadde da dette skjedde vært lenge på tur. Han lengtet etter sin familie. Det forferdelige skjedde da han litt for fort kjørte inn på gårdsplassen og traff en intetanende King, som ble liggende igjen bak bilen. Uvitende om hva som hadde skjedd bestemte min grandonkel seg for å rygge bilen slik at den skulle stå på sin vanlige plass, hvorpå han kjørte over King igjen. Denne gangen skjønte han at noe var alvorlig galt, og han kjørte noen meter frem, og dermed kjørte han over King for tredje gang, og det var dessverre to ganger for mye for den kjære hunden.
Så du kan tro at din historie ga gjenklang innerst i margen min.
Men la oss nå ikke la vonde tanker ta overhånd. Du skriver at du har studert norsk, men at ditt arbeide som veterinærkirurg gjorde at du ikke kunne fullføre dine studier. Det er godt å se at du forsøker å nå ut, og at du ikke lar vanskeligheter med språket hindre deg. Det forteller meg at du er et menneske som er nysgjerrig på andre mennesker, og for meg er det godt å gjenoppdage den egenskapen.
I min jobb, der det kreves at jeg skal omgås mennesker jeg av og til ikke føler annet en avsky for, og alkoholen flommer og snittende setter seg fast i halsen min, er det lett å bli blasert.
Jeg vil ikke være det. Jeg vil være nysgjerrig igjen.
Kjærlig hilsen Gerhard

[Fortsetter i del 4]