Den britiske avisa The Independent nekter å anmelde bøker som er rettet mot bare jenter etter bare gutter. Det er Adresseavisa som skriver det i artikkelen: «Rosa jentebøker havner i søpla», og refererer til en kommentar fra redaktøren i The Independent.

– I fem år som en litterær redaktør har jeg sett et økende antall rosa og glitrende bøker om kakebaking for jenter, og macho, blå bøker om slåssing og snørr for gutter. Nå tar jeg et standpunkt, og gjør det klart at jeg ikke kan anbefale en bok som utelukker halvparten av leserne, sier den litterære redaktøren for avisen The Independent on Sunday, Katy Guest.

Den britiske redaktøren vil bli kvitt bøker disse bøkene, fordi hun mener de er nedverdigende for begge kjønn.

– Jeg lover at avisen og nettstedet ikke lenger vil vurdere bøker som er rettet mot bare jenter eller bare gutter. En eventuell «Girls book of boring princesses» som kommer på pulten min, vil gå rett i resirkuleringshaugen sammen med enhver «Great big book of snot for boys», skriver hun i en kommentar på independent.co.uk.

I en kampanje oppfordrer The Independent forlag til å droppe kjønnsspesifikke barnebøker.

Hele artikkelen kan du lese på adressa.no:

http://www.adressa.no/kultur/article9354557.ece