Sjanger: Krim/spenning/thriller
Utgitt: 2008 (første gang 2007)
Format: Lydbok
Lest av: William Dufris
Forlag: Brilliance Audio
ISBN: 9781423332831
Spilletid: 13 t, 57 min
Kilde: Kjøpt selv
Hør utdrag

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Forlaget om boka:

Love hurts. FBI agent Kelly Feinman knows this is true. While she is recovering from an attack by a serial killer called the «Acid Man,» her husband leaves her. Physically and emotionally scarred by the murderer, Kelly feels she will never be the same. She is cut off not only from her husband and child, but also from her fellow FBI agents, who see her as a rogue for going after the Acid Man alone.

Love is hell. Matt Connor knows this is true. His love for his girlfriend, Amy, is so intense that he feels he is in heaven when he is with her. When Amy leaves him for another man, Matt is shattered. In agony, he plans a diabolical scheme that first calls for him to disappear from the face of the earth. His revenge will make Amy wish she had never been born.

Love can heal. Matt’s act of vengeance puts him in charge of Amy’s infant son. He discovers a soothing warmth in Jimmy’s eyes that makes him wonder if Amy’s betrayal truly merited wrecking the child’s life. Yet Matt’s heart cannot be made whole until he has won Amy back. Kelly cannot be made whole until she understands the depth of evil that lurks behind the Acid Man. Ironically, to rid herself and the world of her nemesis, she must seek out Matt Connor, a wanted man she has been ordered to bring to justice.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Litt usikker på hva jeg skal si om denne boka her. På den ene siden så har forfatteren valgt å fortelle veldig mye i denne romanen. Vi har to protagonister som begge har hver sin historie og som knyttes sammen i løpet av historien. På den andre siden klarer forfatteren allikevel å holde leseren fast, selv om det er fryktelig mye som skal fortelles, og selv om karakterene stadig tar elendige valg og av og til gjør lite troverdige ting, så fenger den.

Matt Connor ble knust til det ugjenkjennelige da Amy, den reneste engelen fra hans perspektiv, er utro mot ham med eksen sin. Han er villig til å glemme – å svelge stoltheten, men hun forlater ham, av ubegripelige grunner, siden eksen hverken er kjekk eller snill. Kort tid etter er hun gravid. Den eneste løsningen for Matt er å sette i sving en intrikat hevnplan som fører til at Amys relativt nyfødte sønn ender opp hos ham. FBI-agenten Kelly Feinman er tilbake på jobb etter å med nød og neppe ha overlevd et forferdelig angrep begått av seriemorderen «Acid Man». Hun hadde latt ambisjonene ta overhånd og gikk etter seriemorderen alene. Resultatet ble både fysiske og psykiske arr, og at ektemannen forlot henne. Nå settes hun på saken til Amy, men klarer ikke å riste av seg Acid Man-saken.

Forfatteren tar på seg oppgaven det er å fortelle to forskjellige historier og bygge to helt forskjellige protagonister, og å knyte deler av trådene sammen etterhvert som handlingen beveger seg fremover. Det er i det hele tatt veldig mye som skal formidles til leseren (lytteren i mitt tilfelle) selv om boka egentlig ikke er spesielt lang (rundt 400 sider – eller 14 timer lydbok). Jeg kan dog ikke si stort om boka. Det legges til rette for den første store tvisten allerede i første kapittel. Derfra henger ting såpass mye sammen at hvis jeg begynner å trekke i en tråd, vil jeg dra med meg en hel masse annet og plutselig så har jeg spoilet hele greia for deg. Det skal jeg la være.

Romanen preges tidvis av at karakterene handler irrasjonelt eller tar valg det er vanskelig å rettferdiggjøre. Jeg opplevde her, som i uendelig mange andre romaner i samme sjanger, at karakterene tidvis er stokk dumme. Språklig er den helt grei, hverken mer eller mindre. Men det er allikevel noe der som gjør at det er svært vanskelig å legge den fra seg. Det var nok et effektivt triks å operere med lange kapitler med vekslende perspektiv og avslutte med cliffhangere, selv om jeg i grunn synes det er et litt billig triks for å dra med seg leseren videre. William Dufris, som leser, gjør dessuten en god jobb. Jeg kjenner dog at romanen er på god vei til å forsvinne ut av minnet mitt, så den festet seg ikke. Men den funket som ren underholdning, og den prøver vel kanskje ikke å gjøre noe annet, heller.

kortsagt-falling

Om forfatteren:
Christopher Pike er et pseudonym for den amerikanske forfatteren Kevin Christopher McFadden (f. 1954). Han ble født i New York, men vokste opp i California. Han har skrevet en lang rekke bøker for både unge og voksne, vanligvis spenningsromaner. Han debuterte med ungdomsboka Slumber Party i 1985 og har siden da gitt ut 31 enkeltstående YA-romaner, og totalt 45 YA-romaner i forskjellige serier, et par novellesamlinger og antologier, pluss åtte romaner for voksne.
Wikipedia | ISFDB | goodreads