Wegard Harsvik er valgt til ny styreleder i Foreningen !les. Harsvik tar over etter Kari Møller som har vært styreleder for foreningen i fem år.

– Jeg har fulgt med Foreningen !les i mange år. De har gjort en imponerende jobb med å formidle litteratur og leseglede til unge. Jeg er veldig glad for å få mulighet til å bidra til å drive dette arbeidet videre, sier Harsvik.

– Vi ser frem til et tett og godt samarbeid med Wegard som ny styreleder. Det blir spennende, sier daglig leder i Foreningen !les, Wanda Voldner.

Harsvik er tidligere politiker fra Arbeiderpartiet, og nå leder for samfunnskontakt og strategisk arbeid i LO. Han har vært statssekretær i både Kultur- og kirkedepartementet og i Helse- og omsorgsdepartementet under regjeringen Stoltenberg II.

Under årsmøtet til Foreningen !les mandag 5. april 2014, ble det i tillegg til ny styreleder valgt nytt styre. Det nye styret består av følgende representanter:

Leder:
Wegard Harsvik

 Styremedlemmer:
Ingvild Herzog, Forfattersentrum
Sverre Henmo, Forleggerforeningen
Kjartan Vevle, Biblioteksentralen
Ellen Larsen, Norsk barnebokinstitutt
Ann Berit Hulthin, Norsk Bibliotekforening
Bjørn Ingsvaldsen, Norske barne- og ungdomsbokforfattere
Sigmund Løvåsen, Norsk Forfatterforening
Trine Stensen, Bokhandlerforeningen

 Varamedlemmer:
Marit Vestlie, Nasjonalbiblioteket
Ika Kamnika, Norsk oversetterforening
Kristine Isaksen, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Maren Kolle-Riis, De Norske Bokklubbene

Kontaktinformasjon

Wanda Voldner, daglig leder i Foreningen !les
99726531 | wanda@foreningenles.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell organisasjon som ble etablert i 1997 og er støttet av medlemmer i litteratur- og formidlingsbransjen. Foreningen !les jobber for å fremme lesing gjennom ulike kjernetiltak og løpende prosjekter. Det overordnede målet til foreningen er at flere leser mer, men hovedmålgruppa er ungdom mellom 13 og 19 år.

www.foreningenles.no