såtvedtOlav Såtvedt vann førsteprisen i novellekonkurransen «KRIM – skriv vår tids beste krimnovelle», som forlaget Bokvennen arrangerte i vår. Såtvedt vann med novella «Frostnetter», med handling frå 1850-talet. Prisen er på 25 000 kroner.

NBU-medlem Olav Såtvedt har skrive ei rekkje barnebøker og eit par vaksenbøker.

I alt kom det inn 278 noveller til konkurransen, både norske og danske tekster. Resultatet vart offentleggjort under litteraturfestivalen på Lillehammer 23. mai. Samtidig vart ei bok med dei 13 beste novellene lansert, med tittelen «Et mord for lite».

Konkurransen vart gjort i samarbeid med Rivertonklubben og Litteraturfestivalen, med i juryen var Håkon Øvreås (juryleder), Magnhild Bruheim, Tom Egeland og Pål Gerhard Olsen. bok

Grunngjevinga frå juryen:
«Vinneren av årets novellekonkurranse beskriver en bygd preget av gårds- og gruvedrift, og utvandring til Amerika. Det er et samfunn annerledes enn vårt, og ved å la et mordmysterium utspille seg i dette miljøet, kombinerer forfatteren krimsjangeren med en annen veletablert sjanger: heimstadsdiktningen. Denne type diktning kan ofte bli oppfattet som utdatert og får ofte en noe nedsettende klang i dag, men ved å la krimgåten farges av det lokale, evner imidlertid forfatteren  å aktualisere sjangeren. Samtidig løfter han krimsjangeren opp av den oppskriftspregede formen som i høy grad preger norsk samtidskrim. Skal man sammenligne med noe, kan man trekke linjer til Hans Herbjørnsruds forfatterskap, eller til tv-serien Twin Peaks, for med sin kombinasjon av  mordgåten og det lokale universet skaper vinneren en tekst som forrykker vår tilvante forestilling om hvordan krim skal være, og viser oss at man ikke må skrive sosiologisk-makaber krim fra samtiden for å skrive uhyggelig eller spennende. Dette er med andre ord en krim Prøysenåret verdig»