Kathrine Rosing og Nina Spore Kreutzmann (ill.) er nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris frå Grønland for boka Nasaq teqqialik piginnaanalik (‘Den magiske lua’).

Nasaq teqqialik piginnaanalik er ei spennande forteljing om den 11 år gamle grønlandske gutten Manu. Bestemora hans finn ei merkeleg lue på stranda, den viser seg å kunne skape forbindelse til Mio, ein jamaldrande kinesisk gut. Når Manu har på seg lua, drøymer han livaktig om Mio, og Mio drøymer tilsvarande om Manu. Lua har nemleg tilhøyrt Mio, som uheldigvis eller heldigvis mista den på ein utflukt. Gutane fortel om draumane sine til familie og venner, som først ser på dette som helt vanlege draumar. Men etter kvart blir dei så opptatt av draumane, at dei tar initiativ til at gutane skal møtast i det verkelege livet.

Dette skriv bedømmingskomiteen om boka:

Teksten er enkel og velformulert, og den henvender seg til barn fra 9 år og oppover. Boka er illustrert av Nina Spore Kreutzmann, som benytter seg av tegnede illustrasjoner med fotobakgrunn. Illustrasjonene er realistiske, men gir også plass til fantasien og utgjør dermed et strålende supplement til historien.   Temaene i fortellingen er tradisjonsbevissthet kombinert med en åpenhet i forhold til moderniteten og globaliseringen, fantasi, tvil, drømmer, vennskap, mobbing, reiser og kulturmøter.

Nasaq teqqialik piginnaanilik inviterer barna inn i en magisk, men likevel realistisk verden der de indre urinstinktene følges med overbevisende resultat. En voksen som leser historien høyt, blir med stor sannsynlighet minnet på hvor lojale barn faktisk er.

Nominerte frå Sverige:

Nominert frå Færøyane:

Nominerte frå Danmark:

Nominert frå det samiske området: