Eline Lund Fjæren har tatt den beste forfatterselfien! Hun stikker av med premien foran en lang rekke eldre og mer drevne kolleger og kanskje nettopp derfor.

selfie_eline

Eline Lund Fjæren
Juryen sier: Fin komposisjon, det direkte blikket har en kjølighet som er interessant og gjør meg nysgjerrig. Bananskallet tilfører bildet humor, men samtidig noe ubehagelig.

Veldig gøy og fint. Fin komposisjon, utrolig morsomt med oppspiltheten med bananskallet og ansiktsuttrykket.

Rart, morsomt og oppfinnsomt bilde og en herlig uhøytidelig selfie.

@verafiveland var en av de blant publikum som likte bildet på Instagram og bidro til tungen på vektskålen til Elines fordel.
Enda bedre en selfiene til Carmona Alvarez og Grytten! En ære å få like det, skriver hun.

14251548134_ec5bc53a0a_o
Denne våren sendte NRKbok Selfiemobilen til Pedro Carmona Alvarez, som startet forfatterstafetten. Oppdraget til mobilen var å samle selvportretter av norske forfattere på sin vei mot Litteraturfestivalen på Lillehammer. 35 bilder ble sendt inn og delt på Instagram og andre sosiale medier hvor folk har sagt sin mening om dem. Nå har fire forståsegpåere og hundrevis av publikummere sagt sin mening. Og Eline Lund Fjæren fra Bergen, som debuterne med «Ung jente, voksen mann» i fjor høst, stakk av med fotokurs-premien.

Så gøy, det var jo hyggelig da! sier forfatteren, i innspurten med ny bok.

Hva tenkte du på da du tok selvportrettet ditt, Eline?
– Bananer. Jeg har et banankonsum som overgår de aller fleste.

Hva er din favoritt blant de andre forfatterselfiene?
– Pedro satte tonen ganske bra i starten der, synes jeg.

Hva handler ditt neste bokprosjekt om?
– Jeg holder på å skrive ferdig en ny roman nå. Den handler om ei jente som, etter å ha flytta hjemmefra, velger å isolere seg i leiligheten sin. Hun slutter å gå ut, rett og slett. Kjip jente!

Se alle bildene/selfiene/selsportrettene/selviene/sjølviene/sjølfiene/fjesingene/selvknipsene/selvbildene!

ANDRE FAVORITTER BLANT SELVPORTRETTENE:

Anders Bortne i Selfiestafetten

Anders Bortne
Bilde i bilde i bilde osv – er veldig morsomt, han har fått til en selfie der man må kikke litt ekstra for å få med seg nettopp dette.

Bra bilde og god ide. I samme gate som Carmona Alvarez, men her brillene av, og på do (?), med et smil, virker selvutleverende. Man kan titte på det lenge. Bra bilde.

Heidi Sævareid i Selfiestafetten

Heidi Sævareid
Hun er bare utrolig vakkert plassert i bildet omgitt av brostein.

Veldig, veldig fint bilde. Og av en kvalitet som er blant de beste som blir lagt ut på for eksempel instagram hver dag av de beste. Fin komposisjon med 90 grader ned-vinkel, føles som hun henger eller er i ferd med å sveve opp, fine øyner og farger.

14249383062_a2ab174778_o
Erlend Nødtvedt
Bildet skaper noe av den samme nysgjerrigheten ved måten han retter blikket og røyker pipe. Hvorfor sitter han der og røyker? Hvor er han og hva tenker han på? Han har et veldig sårbart uttrykk og pipa faller fint inn i bildet rent kompositorisk.

Gøy gøy gøy, kul komposisjon med linjer fra pipe og vindu, fin beskjæring av annskikt akkurat nok er med til at man blir nyskjerrig. Og pipen, setter en slags historisk litteraturaktig referanse på bildet. En favoritt.

14251558735_ec13115ff9_o
Mala Naveen
Oppstilt med attitude, komponert med en lyspære i høyre hjørne

Lyset i bildet er supert (både det naturlige og lyspæren), og vinkelen er kul sammen med utrykket hennes.

Tøft bilde, selvironisk oppstilt, kjøkken-pose lzm!

14065190710_b1e6ef8376_o
Vidar Kvalshaug
Knallbra ide, fint komponert og fine farger. Gøy med brillene. Har lyst til å titte på det lenge. Bra jobba!

Morsomt bilde, det er gøy når man byr på seg selv og finner på litt sprell.

Juryen i denne uhøytidelige konkurransen har vært alle som følger NRKbok på Instagram samt: Charlotte Thiis-Evensen, journalist og dokumentarvideokunstner. Thomas Wiborg, fotograf. Pernille Scheele, Instagramkunstner. Nina Alida Nordbø, digitalansvarlig i NRKbok.

Les også: Hva er det beste norske ordet for selfie?
Forfattere og andre folks innspill!