For om lag eit år sidan bestemte eg meg for å skrive anmeldelsar av mine eigne bøker, mest som eit slags stunt, sjølvsagt, men også eit bittert stikk til aviser og media som sjeldan eller aldri tar seg bryet med å anmelde norske barne- og ungdomsbøker. Og i alle fall ikkje nynorske bøker! Anmeldelsane eg skriv er partiske og uhøgtidelege, ikkje meint å kunne retteleie ein kritisk lesar, men eit innblikk i kva eg har tenkt med akkurat den boka. I tillegg sit eg jo på informasjon som ein vanleg avisanmeldar ikkje har tilgong på. 

I går la ut den nyaste anmeldelsen på Facebook, dette fekk forfattarkollega Tom Egeland auge på, og vips blei det litt oppstuss rundt det heile. I dag skriv nettstaden BOK365 om sjølvmeldinga. Eg kan berre håpe at det ballar på seg, og at nokon til og med kjøper boka etter dette?

Boka er Soledad, som kom ut på Aschehoug tidlegare i vår, og den har i motsetnad til mine tidlegare bøker, faktisk fått eit par anmeldelsar. Men det er langt igjen til eg er laurdagsgjest i Dagsrevyen.

Les oppslaget på BOK365 her.