Kva driv forfattarar med i ferien? Kan forfattarar ta heilt fri? I ein serie skal vi høyre kva forfattarar brukar sommaren til, fri eller skriving eller begge delar. I dag: Hans Petter Laberg.

– Kva er ferie for deg som forfattar?

– Siden jeg jobber full tid som bibliotekar, har det falt seg slik at de aller fleste feriene mine blir brukt til å skrive på et manus. Men dette må jo balanseres med familietid. De synes det er greit å se meg av og til.

– Kor mykje tar du deg fri frå skrivinga i sommar?

– Så lite som mulig. Jeg håper på regn, for da kan jeg mure meg inne noen timer. Jeg håper på sol også, for da slipper jeg å gå ut (siden jeg ofte glemmer at jeg må ha solfaktor 50 når jeg beveger meg utendørs i sola, prioriterer jeg helst bort friluftsliv), og så kan jeg mure meg inne noen timer.

– Er sommaren ei god skrivetid for deg?

– Nei.

– Klarer du uansett å ta deg heilt fri frå skrivinga? Eller har du karakterar eller hendingar som følgjer med deg?

– Siden jeg har hjemmekontor, har jeg en stygg tendens til å måtte kikke litt på det manuset jeg driver på med, selv om jeg strengt tatt skal gjøre noe annet. Men maling av terrasse kan alltids vente, i motsetning til skrivingen.

– Arbeider du med bok for tida, vil du ev seia litt av kva det er?

– Jeg jobber på en bok, men kan egentlig ikke si så mye om den (siden jeg er litt usikker på hva den er). Men det er ikke fantasy, og inneholder ingen zombier eller vampyrer.

– Har du ferdig bok som kjem til hausten, ev kva da?

– Nei.

– Er det ei bok du gler deg til å lesa i sommar?

– For tiden holder jeg på med «Onda krafter i Sollentuna» av Coco Moodysson, og etter hvert skal jeg jobbe meg gjennom «När det känns att det håller på ta slut» av Stig Larsson og «Egenmäktigt förfarande» av Lena Andersson. Dessuten oppdaget jeg til min store forferdelse at den lokale bokhandelen solgte diktsamlinger for 10,- , og dermed blir det nok mye diktlesning på meg i løpet av sommeren.

– Har du eit godt ferieleseminne du kan dele?

– Nei. Jeg leser stort sett hele tida, så jeg har ingen spesielle ferieminner knyttet til det.

– Kva er ein god sommardag/sommarkveld for deg?

– En dag/kveld det regner, og jeg leser en bok eller ser en film (eller to). Eller skriver på et manus.

Les også:
Min forfattarsommar: Sunniva Relling Berg
Min forfattarsommar: Janne Aasebø Johnsen
Min forfattarsommar: Sigbjørn Mostue