Den 26. september arrangeres NM i litteraturformidling i Arendal kulturhus. I 2014 ønsker arrangørene å fokusere på formidling av lyrikk, og årets obligatoriske tekst vil derfor være lyrisk. Som i 2012 vil deltakerne konkurrere om den gjeve tittelen Norgesmester i litteraturformidling, og vinneren vil kåres av en fagjury satt sammen av personer med ulik kompetanse innen litteratur og formidling i Norge.

Diktet Den annsame av Jan Magnus Bruheim blir NM i litteraturformidling sin obligatoriske tekst. Nesten 400 stemmer ble gitt i avstemningen.

I første omgang skal deltakerne formidle den samme teksten. Deretter skal alle formidle en selvvalgt litterær tekst i valgfri sjanger. Tre deltakere kommer videre til finalen. Finalistene formidler ytterligere en selvvalgt tekst i valgfri sjanger før Norgesmesteren i litteraturformidling 2014 kåres.

Påmeldingsfrist er 31. august 2014. Påmelding her.

Meir om konkurransen her: