NBU-medlem Bjørg Øygarden kom på tredjeplass i NM i litteraturformidling 2014, som vart arrangert i Arendal fredag. Førsteplassen gjekk til Hilde Eskild, Even Lusæter vart nummer tre. Lusæter fekk også publikumsprisen.

Meisterskapen hadde i alt 14 deltakarar, blant dei også NBU-medlem Linn T. Sunne.

Hilde Eskild blir presentert slik på nettsida til Aust-Agder bibliotek og kulturformidling:

«Hilde kommer fra Lillesand og fikk fortellingene inn med sjokoladepuddingen i store familieselskaper da hun var
liten. Hun er en av landets mest erfarne fortellere og har gitt ut flere bøker om og med muntlig fortelling. Siden 2000 har Hilde reist land og strand rundt med sine forestillinger, kurs og foredrag. Hun har hatt flere turneer for den kulturelle skolesekken og har opptrådt på festivaler og seminarer over hele Norden. Hilde ble tildelt publikumsprisen under NM i litteraturformidling 2012.»

Even Lusæter er frå Heidal, busett i Vågå, og arbeider for tida som norsklærar. Han er folkemusikar og har gjennom åra fått mykje sceneerfaring frå kappleikar og ymse speloppdrag. Men etter kvart har det vorte meir og meir spørsmål om diktopplesing, formidling av lokal kultur, kjøkemeister- og konferansier-jobbar.

Slik blir Bjørg Øygarden presentert:

«Bjørg er forfatter og nevropsykolog, opprinnelig fra Risør, men er nå arendalitt på attende året. Hun har utgitt fem bøker – tre for voksne og to for barn. Hun er også aktiv på og bak scenen i lokale revyer, kabareter og teateroppsetninger, som skuespiller, forfatter og instruktør, og hun har til enhver tid minst et par sceneprosjekter på gang. Bjørg deltok også i 2012, og hun sier at da gjorde jeg såpass rare ting at juryen ikke helt visste hva de skulle tro. Det holdt ikke til finaleplass, så i år skal hun ikke være rar i det hele tatt. Nesten.»